Honderd GANSE

 
 


Welkom

U vind hier informatie over de activiteiten van de Honderd Ganse.

Wij bieden een platform dan wel een netwerkclub, waar bedrijfsleven, zorg, politiek en cultuur elkaar een aantal maal per jaar ontmoeten.

Eén a twee maal per jaar zal, als centraal thema  van de netwerkbijeenkomst, een blik in de keuken van een onderneming, de politiek of een culturele instelling worden gegund.

Op 11 november 2004 is de Honderd Ganse opgericht.

Doelstelling

Eén van de doelstellingen van de Honderd Ganse is het periodiek verzorgen van een grootse feestelijke dag voor de bewoners van instellingen en tehuizen in Arnhem en omstreken. Tijdens deze dag zullen wij onze gasten ontvangen in Musis Sacrum voor het bijwonen van een geheel verzorgd feest vol muziek, dans en spektakel. Deze dagen worden georganiseerd in jaren waarin de On-Ganse haar jubilea viert.

Een andere doelstelling van de Honderd Ganse is het financieel ondersteunen van een sociaal doel. Dit doel kan per jaar verschillen.

De Honderd Ganse is een onafhankelijk zelfstandig orgaan met een autonoom financieel beleid. Het bestuur van de Honderd Ganse opereert met instemming van de vereniging de On-Ganse en beslist zelf over de bestemming van de baten.

Achtergrond

De Honderd Ganse vindt haar oorsprong in carnavalsvereniging de On-Ganse.

Sinds 1953 staat carnavalsvereniging de On-Ganse garant voor een stijlvol jaarlijks lentefeest in Arnhem.

Voor alle Arnhemmers van jong tot oud, die deze culturele uiting van vriendschap en vermaak een warm hart toedragen, biedt de On-Ganse een verscheidenheid aan mogelijkheden om van carnaval te genieten. Stijlvol, modern, betrokken, veilig en uiteraard met de nodige leut.

Vanuit haar sociale verantwoordelijkheid brengt de On-Ganse het carnaval tevens aan minder validen, kinderen, jongeren, zieken en ouderen.

Eens per jaar organiseert de On-Ganse het Gala Concert; een perfecte ambiance voor Arnhemmers om in stijl te genieten van een toporkest en solisten van naam.

In januari riddert de On-Ganse een persoon in de Orde van de Zachte ‘G’. Deze orde wordt toegekend aan personen met een bijzondere verdienste op cultureel en/of maatschappelijk terrein. Tot de indrukwekkende lijst met geridderden behoren onder andere dr. M.A.M. Klompé (1968), prof. dr. J.A.M.F. Vaessen (1997), drs. J. Terlouw (2001), mr. P. Scholten (2002) en dhr. A.J.J.J.M. van Hooff (1980).